Λαοθάλασσα στην κηδεία των τριών ακτιβιστριών του ΡΚΚ στην Τουρκία

Σε μαζική συγκέντρωση μετέτρεψαν την κηδεία των τριών ακτιβιστριών του PKK, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές με μια σφαίρα στο κεφάλι, στο Παρίσι, την προηγούμενη εβδομάδα, με χιλιάδες Κούρδους να πλημμυρίζουν τους δρόμους του Ντιγιαμπακίρ στην Τουρκία.

Τα φέρετρα των Σακίν Τζανσίζ, Φιντάν Ντογάν και Λέιλα Σοϊλέμεζ κρατούσαν εναλλάξ κούρδοι μειονοτικοί, ενώ το πλήθος τραγουδούσε άσματα υπέρ του αποσχιστικού αντάρτικου.

Πολλά καταστήματα στην πόλη έμειναν κλειστά σε ένδειξη πένθους.

Στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να καταστείλουν τις διαδηλώσεις σε περίπτωσει που καταστεί αναγκαίο.

Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν λευκά μαντήλια στη μνήμη των ακτιβιστριών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του εγκλήματος.

Εν τω μεταξύ έντονη ανησυχία προκαλεί η δολοφονία των τριών ακτιβιστριών κουρδικής καταγωγής, καθώς ενδέχεται να μπλοκάρει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και το PKK.

Ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού τουρκικού «Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας» Σελαχατίν Ντεμιρτάς, από την πλευρά του, σημείωσε ότι το κόμμα του συνεχίζει να υποστηρίζει την προσπάθεια για ειρήνευση.

Για προσπάθεια υπονόμευσης των ειρηνευτικών συνομιλιών είχε κάνει εξ αρχής λόγο και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα