Υποψήφιος για κυβερνήτης στην Κένυα, ο αδελφός του Ομπάμα

Υποψηφιότητα για την έδρα του κυβερνήτη αναμένεται να θέσει ο Κενυάτης ετεροθαλής αδερφός του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, Μάλικ Ομπάμα, στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο, "εμπνεύστηκε και ενθαρρύνθηκε" από την επιτυχία του αμερικανού αδελφού του, που γεννήθηκε από τον ίδιο Κενυάτη πατέρα, τον Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα (1936-1982).

"Όταν βλέπω

την επιτυχία του αδελφού μου στην Αμερική, νομίζω πως θα εγκατέλειπα τον λαό μου αν δεν ακολουθούσα τα ίχνη του (..) για να γίνω ένας αφοσιωμένος ηγέτης, τίμιος και επιμελής", δήλωσε.

Ως οικονομολόγος, ο Μάλικ, θεωρεί τον εαυτό του ως τον κατάλληλο υποψήφιο για να επιτεθεί "στον ατέρμονα κύκλο της φτώχειας και της ανεργίας που βαρύνει τον λαό" και ελπίζει να εκλεγεί κυβερνήτης της κομητείας Σιάγια.

"Μπορώ να πω με σιγουριά ότι, απ΄όσους διεκδικούν το πόστο αυτό, εγώ βρίσκομαι στην καλύτερη θέση", δηλώνει.

"Μόνο λόγω του ονόματός μου, έχω τις επαφές για να φέρω την ανάπτυξη στη Σιάγια" και στους 800.000 κατοίκους της.

Αν και ξεκαθαρίζει, πως θα χαράξει δική του πορεία, ο Μάλικ προτάσσει το πατρώνυμό του έναντι των αντιπάλων του, μεταξύ τους ο μικρότερος αδελφός του κενυάτη πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα.

"Δεν θα επανεφεύρω τον τρόχο. Θα δω και θα δανειστώ ό,τι λειτούργησε αλλού. Είναι εύκολο να βρούμε και να επεξεργαστούμε λύσεις στα προβλήματα μας", αναφέρει.

"Ο κόσμος έχει προοδεύσει από πολλές απόψεις. Θέλω να βοηθήσω τους δικούς μου να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Το πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα στην εποχή μας", είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα