Λανς Άρμστρονγκ: Η κατάρρευση ενός ειδώλου

Η είδηση πως ο επτάκις πρωταθλητής του Γύρου της Γαλλίας Λανς Άρμστρονγκ, όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο εγκέφαλος ενός από τα πιο εξελιγμένα συστήματα ντόπινγκ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον χώρο της ποδηλασίας. Η απόφαση να αφαιρεθούν από τον αθλητή και οι επτά τίτλοι που κατέκτησε στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας (1999-2005)

και η επιβολή του δια βίου αποκλεισμού από το άθλημα την οποία πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι, η επιβεβαίωση της ενοχής του Άρμστρονγκ. 

Άλλωστε η απόφαση του αθλητή να εγκαταλείψει τη δικαστική διαμάχη με τις αμερικανικές αρχές αποδεχόμενος ουσιαστικά ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, φανερώνει του λόγου το αληθές. Τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί σε βάρος του ήταν αδιάσειστα και αποδείκνυαν την ενοχή του, προκαλώντας την κατάρρευση ενός ειδώλου που είχε συνδέσει το όνομά του όχι μόνο με την ποδηλασία, αλλά και τη μάχη που έδωσε και κέρδισε απέναντι στον καρκίνο. 

Η διεθνής ομοσπονδία αποδέχτηκε την έκθεση της υπηρεσίας αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) και δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο. Ο διευθυντής του Ποδηλατικού Γύρου, Κριστιάν Πρεντόμ, τόνισε πως η απόφαση της ομοσπονδίας είναι αποδεκτή και μετά την αφαίρεση των τίτλων του Άρμστρονγκ δεν θα γίνουν ανακατατάξεις, αλλά απλώς δεν θα υπάρχουν νικητές εκείνη τη σεζόν.

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα