Λάδι καρύδας: Το θαύμα της φύσης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής». Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία που προστατεύουν το δέρμα και τα μαλλιά σου όσο δεν φαντάζεσαι. Θεωρείται το πιο υγιεινό έλαιο στον κόσμο που υπόσχεται την απόλυτη ομορφιά, ενώ μπορείτε να το προμηθευτείτε όλοι, καθώς είναι πολύ φθηνό!

Για λαμπερά υγιή

μαλλιά:

Αρκούν 3-5 κουταλιές του γλυκού λάδι καρύδας που θα ζεστάνεις σε ένα μικρό κατσαρολάκι για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσει, το απλώνεις στα μαλλιά σου, τα οποία τυλίγεις με μία μεμβράνη για μία ώρα. Αν έχεις τη διάθεση, κράτησε τη μεμβράνη όλη τη νύχτα και λούσου το επόμενο πρωί. Τα μαλλιά σου θα έχουν γίνει υπέροχα και απαλά. Το λάδι καρύδας, καταπολεμά και το φριζάρισμα.

Πιτυρίδα και ξηροδερμία:

Πριν λουστείς, κάνε λίγο μασάζ στο κεφάλι με λίγες σταγόνες από το λάδι.

Φυσικό ντεμακιγιάζ:

Ανέμειξε λάδι καρύδας με ελαιόλαδο και άφησε το για λίγο στο πρόσωπο σου. Θα απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ. Μην ξεχνάς να βάζεις λίγο και στις βλεφαρίδες σου, αν θέλεις να τις δεις να μακραίνουν γρήγορα.

Μάσκα ομορφιάς:

Μια ενυδατική και αντιβακτηριδιακή μάσκα με άμεσο αποτέλεσμα. Άπλωσε λάδι καρύδας με μέλι στο πρόσωπο σου για 20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Αν θέλεις και απολέπιση, μπορείς να αναμίξεις μαγειρική σόδα με το θαυματουργό λάδι.

Ενυδάτωση σώματος:

Είναι ό,τι πρέπει για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας, αρκεί να κάνεις μασάζ με λάδι στα προβληματικά σημεία. Αν η ξηρότητα ταλαιπωρεί τα πόδια σου, ξύσε με μία ελαφρόπετρα τις περιοχές, άπλωσε αρκετό λάδι καρύδας και φόρεσε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες για να διατηρηθεί η ενυδάτωση όλη τη νύχτα. Το πρωί θα είναι τόσο μαλακά που δεν θα το πιστεύεις.

Απαλά πόδια :

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο λάδι καρύδας για να ξυρίσεις τα πόδια σου διατηρώντας την ενυδάτωση τους.

Ηλιοκαμένο δέρμα:

Το παρθένο λάδι καρύδας προστατεύει από τη βλαβερή UV ακτινοβολία, αφού περιέχει δείκτη προστασίας 10. Το μαύρισμα που προσφέρει στο κορμί, είναι καλύτερο κι από εξωτικό. Το επόμενο καλοκαίρι, ξέρεις τι θα πάρεις μαζί σου στην παραλία.

Χείλη :

Κάνει ακόμα και για σκασμένα χείλη. Αρκεί να το βάλεις στην κατάψυξη για λίγα λεπτά, ώστε να στερεοποιηθεί.

Βραδινή περιποίηση:

Άσε την κρέμα και πιάσε το λάδι καρύδας. Τη νύχτα, θα κάνει θαύματα στο πρόσωπο σου.

Δροσερή αναπνοή και λευκότερα δόντια:

Αυτή η χρήση του λαδιού δεν είναι πολύ γνωστή. Οι γαργάρες για 20 λεπτά με μία κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας, εξουδετερώνουν τα μικρόβια, χαρίζουν φρεσκάδα και λευκότερα δόντια. Ανάμειξε σε ένα μπολ λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και πλύνε τα δόντια σου με αυτό. Θα τα δεις λευκότερα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το άρθρο Λάδι καρύδας: Το θαύμα της φύσης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα