Ιταλία : Εβδομήντα σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στην χθεσινή νύχτα !

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αλληλουχία της μετασεισμικής δραστηριότητας στην Ιταλία . Μόλις την χθεσινή νύχτα καταγράφηκαν εβδομήντα μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο εξ ΄αυτών να είναι της τάξης των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση έγινε στη 01:35, ενώ το επίκεντρό της τοποθετείται στην περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας, Ματσεράτα. Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί, αν και

η Πολιτική προστασία της χώρας θα ολοκληρώσει του ελέγχους στην περιοχή σήμερα το μεσημέρι όπου και θα υπάρξει πιο πλήρης εικόνα της κατάστασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς συνεχίζουν να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους, ενώ ο Ιταλός υπουργός Yποδομών Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο σε δηλώσεις του σημείωσε πως για την αποτελεσματική αντισεισμική θωράκιση της χώρας απαιτούνται πολύ μεγάλα ποσά.

Ενώ επεσήμανε πως υπάρχουν ακόμη και εκτιμήσεις που μιλούν για τη αναγκαιότητα να δαπανηθούν 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν και όπως είπε, είναι δυνατόν να γίνουν σταδιακές παρεμβάσεις που θα κοστίσουν 4-7 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το άρθρο Ιταλία : Εβδομήντα σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στην χθεσινή νύχτα ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα