Κυριάκος Μητσοτάκης : «Κυβέρνηση αριστείας και οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του εφ’ όλη της ύλης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας ενώ παράλληλα περιέγραψε τον πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στιγμή που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Κατάργηση του «Νόμου Παππά», μείωση του ΕΝΦΙΑ

Σε ότι αφορά στο ζήτημα του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην κατάργηση του «Νόμου Παππά» εν ταυτόχρονα επεσήμανε πως πρέπει να υπάρξει πλήρης και ενδελεχής έλεγχος της προέλευσης των χρημάτων που δόθηκαν από τους υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ , ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως δεν πρόκειται να κάνει το λάθος που έκανε ο Α. Τσίπρας και να υποσχεθεί την κατάργησή του, αλλά αντίθετα όπως τόνισε, σε βάθος διετίας μπορεί να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και τα απολεσθέντα χρήματα -περίπου 700-800 εκατ. ευρώ- να δοθούν από άλλες πηγές μέσω ενός συγκεκριμένου και κοστολογημένου οικονομικού σχεδιασμού. «Μπορώ να βρω περικοπές και να προσδιορίσω περικοπές δαπανών που να εξισορροπήσουμε αυτή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά στην στελέχωση και στην λειτουργία του δημοσίου τομέα κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, αλλά μέσα από ένα σχέδιο αποχωρήσεων και λελογισμένων προσλήψεων θα υπάρξει σταδιακή μείωση του εύρους του δημοσίου τομέα. Ενώ παράλληλα απέκλεισε πρακτικές του παρελθόντος με την είσοδο στο δημόσιο, ανθρώπων –με την τακτική των συμβάσεων ορισμένου χρόνου- που στην συνέχεια μονιμοποιούνταν.

Κυβέρνηση αριστείας

Ο Κυριακός Μητσοτάκης σε μια απόπειρα να καταθέσει το πολιτικό στίγμα μιας δυνητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε με έμφαση, πως στόχος του είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης αριστείας η οποία θα στελεχωθεί από ανθρώπους και εκτός της ενεργούς πολιτικής. » Όλοι σκέφτονται το πως θα μπουν στο Μαξίμου, εμένα δεν με ενδιαφέρει το πως θα μπω, με ενδιαφέρει το πώς θα βγω κάποια στιγμή», τόνισε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά στην πολιτική παρουσία του στην ΔΕΘ , εκτίμησε ως δικαιολογημένη την καχυποψία των πολιτών απέναντι στις εξαγγελίες που συνήθως γίνονται στην ΔΕΘ, καθώς αυτές μετά δεν εφαρμόζονται. Δήλωσε πως κατανοεί αυτή την δικαιολογημένη καχυποψία και συμπλήρωσε λέγοντας «Την καταλαβαίνω απόλυτα και κάνω το καλύτερο που μπορώ για να δείξω ότι είμαι ειλικρινής σε αυτό που κάνω και τεκμηριωμένος σε αυτά τα οποία προτείνω».

Ταυτόχρονα υποστήριξε πως στην επικείμενη ΔΕΘ πρόκειται να παρουσιάσει ένα οδικό χάρτη εξόδου από την οικονομική κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας σε αντιδιαστολή προς μια λογική αδιέξοδης υπερφορολόγησης , που οδηγεί σε ανακύκλωση και διαιώνιση των κρισιακών φαινομένων.

Το άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης : «Κυβέρνηση αριστείας και οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα