110 εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στα 3800 μέτρα!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ύψος 3.800 μέτρων παγιδεύτηκαν εκατόν δέκα άτομα, όταν καμπίνες του τελεφερίκ ακινητοποιήθηκαν πάνω από το Λευκό Όρος των Άλπεων.

Η επιχείρηση διάσωσής τους με ελικόπτερα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ, όπως δήλωσε στο AFP ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ, Ματιέ Ντεσαβάν, σχετικά με τους λόγους της ακινητοποίησης, κάποια καλώδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους, γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας, «για

αδιευκρίνιστους λόγους» και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία του Λευκού Όρους δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 ανέφερε ότι αιτία που μπλέχτηκαν τα καλώδια ήταν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς που οργάνωσαν οι αρχές συμμετέχουν τρία ελικόπτερα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία και σύμφωνα με τον Ντεσαβάν θα διαρκέσει κάποια ώρα, ενώ οι εγκλωβισμένοι παρά το γεγονός ότι διαθέτουν νερό και μέσα επικοινωνίας έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν καθώς βρίσκονται ήδη πολύ ώρα σε αυτή την κατάσταση.

Η διαδρομή με το τελεφερίκ «Panoramique Mont-Blanc» είναι μήκους 5 χιλιομέτρων και διαρκεί περίπου 35 λεπτά, ωστόσο οι επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί ήδη 2 ώρες.

Το άρθρο 110 εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στα 3800 μέτρα! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα