Κύπρος: ένας χρόνος από τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της Κύπρου, η οποία αποτέλεσε αιτία, 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Προς τιμήν των θυμάτων θα τελεστούν μνημόσυνα σήμερα, ενώ θα πραγματοποιηθούν πορείες και άλλες εκδηλώσεις.

Στις 9 το πρωί το Υπουργείο Άμυνας τέλεσε στο σημείο της έκρηξης, τρισάγιο για τους πεσόντες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς

του Ναυτικού και τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, παρουσία του Κύπριου υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

Ομάδα των «Εθελοντών Μνήμης της 11ης Ιουλίου», η οποία διανυκτέρευσε στο Ζύγι, έφτασε στο Μαρί στις 05.50 τα ξημερώματα, ώρα κατά την οποία σημειώθηκε η τραγωδία. Επίσης, ομάδα ανδρών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) πορεύτηκε από την Κοφίνου στο Μαρί, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι συγγενείς των θυμάτων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο πεσόντων.

Στις 19:00 οι πολίτες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας απ’ όπου και θα αρχίσει η πορεία με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο.

Έξω από το Προεδρικό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας αλλά και υποδοχή τόσο της ποδηλατικής πορείας που πραγματοποιείται στη μνήμη των ηρώων, όσο και της μεγάλης, παγκύπριας πορείας 300 χιλιομέτρων, η οποία άρχισε το περασμένο Σάββατο από ομάδα εθελοντών και τερματίζεται απόψε γύρω στις 22:00.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα