Κυπριακό: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Ακιντζί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού ανάμεσα στους κυρίους Αναστασιάδη και Ακιντζί, αλλά και οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων, Ελλάδας, Τουρκίας και ΟΗΕ.

Σύμφωνα με αξιόπιστες ωστόσο πηγές, όλα θα τελειώσουν σήμερα και ως εκ τούτου το απόγευμα ή το βράδυ θα γίνουν ανακοινώσεις από τον ΟΗΕ

Η Ελλάδα,

σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τη Κυπριακή Κυβέρνηση στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας μετά τη λύση του Κυπριακού. Παρασκηνιακά γίνεται μια διαβούλευση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας ώστε να υπάρξει συμφωνία και η πολυμερής διάσκεψη που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί να έχει απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σήμερα αναμένεται στην Ελβετία, να καταλήξουν σε συμφωνία για τα κριτήρια της εδαφικής πτυχής του Κυπριακού οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί και να καταθέσουν χάρτες. Αν πραγματοποιηθεί η συμφωνία θα οριστεί και ημερομηνία πραγματοποίησης της πολυμερούς διάσκεψης στην οποία θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων

Η προγραμματισμένη συνάντηση ΑναστασιάδηΑκιντζί για το πρωί καθυστέρησε, καθώς γίνονταν πολυεπίπεδες διαβουλεύσεις με συμμετοχή Ελληνοκυπρίων Τουρκοκυπρίων, Ελλάδας, Τουρκίας και ΟΗΕ

Από τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο Mont Pelerin. Δεν αποκλείεται ακόμα και συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν ώστε η συμφωνία να γίνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Σήμερα το πρωί ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ , Έσπερ Μπαρθ Έιντε, είχε χωριστές συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Το άρθρο Κυπριακό: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Αναστασιάδη και Ακιντζί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα