«Κυνηγητό» προσφύγων τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Γύρω στις 11 τη νύχτα περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν, χρησιμοποιώντας, τον ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχε προηγηθεί το απόγευμα για δημιουργία καταυλισμού στο Σύνταγμα.

Ωστόσο, με το που πάτησαν το πόδι τους στον σταθμό της Ομόνοιας, βρήκαν απέναντί τους άνδρες της αστυνομίας με αποτέλεσμα

και σκορπίσουν στα γύρω στενά.

Προσαγωγές στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με τις Αρχές, 40 μετανάστες προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ για να τους γίνει έλεγχος.

Μεταξύ των προσαχθέντων, βρίσκονταν και αλληλέγγυοι που τους καθοδηγούσαν.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει τις δυνάμεις του θα είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχουν φόβοι ότι επιχειρείται, βάση σχεδίου, να μεταφερθεί η ένταση από τον Πειραιά στην πλατεία του Συντάγματος.

Νωρίτερα, περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι από αυτούς που είχαν μαζί τους σκηνές, ήθελαν, όπως είπαν σε αστυνομικούς, να εγκατασταθούν εκεί.

Επεισόδια στη Χίο

Αναταραχή και ένταση επικράτησε στη Χιο στην πλατεία Βουνακίου, μεταξύ κατοίκων και αλληλέγγυων.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη της Χίου», τα πνεύματα άναψαν όταν στον ίδιο χώρο βρέθηκαν αφενώς κάτοικοι από τα Καμπόχωρα που αντιδρούν στην παρουσία της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή τους και αφετέρου, μέλη αλληλέγγυων ομάδων που ζητούν να επικρατήσει ηρεμία στο θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για μόνιμες λύσεις που δεν θα οξύνουν το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα