Κρήτη: Φυλακισμένοι έλεγχαν κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας 54χρονος Έλληνας όντας φυλακισμένος συνέχιζε να λειτουργεί ως ο «ιθύνων νους» σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στα Χανιά, το Ρέθυμνο και την Αττική. Ο κύριος προμηθευτής των ναρκωτικών ήταν ένας 48χρονος Αλβανός που παρέδιδε τις ποσότητες σε ένα 57χρονο Έλληνα.

Η επιχείρηση λειτουργούσε ως εξής : Ο 57χρονος Έλληνας μετέφερε τα ναρκωτικά στα Χανιά με την συνδρομή ενός ακόμη 34χρονου

Έλληνα και έτσι δρομολογούνταν η διακίνηση των ναρκωτικών σε Χανιά και Ρέθυμνο. Τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών οι δύο άνδρες τα παρέδιδαν σε μια 35χρονη Ρωσίδα σύντροφο του κρατούμενου αρχηγού του κυκλώματος. Στην σπείρα συμμετείχαν ακόμη άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 57, 66, 54 και 43 χρόνων που έπεσαν στα χεριά των διωκτικών αρχών.

Η εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκε με την σύλληψη του 57χρονου την στιγμή της αποβίβασης του από το πλοίο έχοντας πάνω του 200 γραμμάρια ηρωίνης που είχε παραλάβει από τον 48χρονο Αλβανό. Επιπλέον στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν μετά από έρευνα μικροποσότητα ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα μαχαίρι και 650 ευρώ. Κατόπιν ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του προμηθευτή στην Αττική όπου κατασχέθηκαν 407 γραμμάρια ηρωίνης, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές, το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, όπως επίσης 3.090 ευρώ, 1.000 αλβανικά λεκ.

Η πλήρης εξάρθρωση της σπείρας ήταν απόρροια σημειώσεων για την διακίνηση των ναρκωτικών που ανευρέθησαν στα κελιά του 54χρονου επικεφαλής της σπείρας όπως και του 43χρονου συνεργού του. Επιπλέον στα σπίτια των δύο φυλακισμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, καπνογόνα, φωτοβολίδες θαλάσσης και ένα κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον συνελήφθησαν ένας 66χρονος άνδρας και η 35χρονη Ρωσίδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, όπου τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.

Το άρθρο Κρήτη: Φυλακισμένοι έλεγχαν κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα