"Κλειδώνεται" η Ευρώπη λόγω του τρομο - φόβου


Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας έχει οδηγήσει σε ύψιστη επιφυλακή τις υπόλοιπες μεγάλες χώρες της Ευρώπης υπό το φόβο νέας επίθεσης εν μέσω κορύφωσης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αυξάνει τα μέτρα πρόληψης ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, με το ΥΠΕΣ να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως "η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας", είπε σε δήλωσή του το

υπουργείο.

"Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή", πρόσθεσε.

Ενισχύονται όμως και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα. Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και ο επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης.

Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα