Κρίσιμη συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ

Με αγωνία αναμένεται η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 28ης Νοεμβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τη διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης (27/11) του με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, «είχαμε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα

της διαθεσιμότητας». «Υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση» πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε ότι έλαβε δεσμεύσεις ότι η λύση αυτή θα βρεθεί. «Ήρθαμε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας στον υπουργό. Θα θέσουμε τις προτάσεις που μας έκανε αύριο υπόψιν της γενικής μας συνέλευσης» περιορίστηκε να δηλώσει η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ίδρυμα, Ράνια Ζάχου.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τη μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών. «Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση», σχολίασε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης σημειώνοντας ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, ενώ επανέλαβε τη βούληση της Συγκλήτου να λειτουργήσει άμεσα.

Η πρόεδρος του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων, Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.

Δύσπιστη απέναντι στον υπουργό Παιδείας η Σύγκλητος του ΑΠΘ

«Οι έγγραφες προτάσεις του υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα, ειδικά για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)», εκτιμά η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Όπως έγραψε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Μυλόπουλος, στο λογαριασμό του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κρίνεται αναγκαία μια νέα συνάντηση της επιτροπής, με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα