Κρίσιμες εκλογές την Κυριακή στη Βενεζουέλα, ενώ το κυβερνών κόμμα είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις

Στις κάλπες θα βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας, προκειμένου να εκλέξουν τη νέα Βουλή της χώρας με 167 βουλευτές για 5ετή θητεία.

Οι πιθανότητες της αντιπολίτευσης, του μεγάλου Συνασπισμού για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD) να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, είναι για πρώτη φορά ορατές εδώ και 16 χρόνια. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έχει δεσμευθεί να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει

ακέραια την εξουσία του.

Εξάλλου, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι για πρώτη φορά από το 1999 και την ανάληψη της εξουσίας από τον Ούγκο Τσάβες, το κόμμα της αντιπολίτευσης είναι φαβορί..

«Εγώ δεν θα παραδοθώ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, το ξέρω ότι θα θριαμβεύσουμε», είπε ο Μαδούρο, ο οποίος επισημαίνει ότι «σε περίπτωση ήττας, θα κατέβω στους δρόμους για να αγωνισθώ μαζί με τον λαό, όπως έκανα πάντα, και θα περάσουμε σε ένα νέο στάδιο της επανάστασης».

Πάντως, με τη δημοτικότητά του στο 22% του είναι δύσκολο να εξαφανίσει τη δυσαρέσκεια για το πρόσωπό του και τις πολιτικές τους. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η οικονομία της χώρας καταρρέει υπό το βάρος της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, γεγονός που μεταφράζεται σε ελλείψεις στην αγορά και έναν πληθωρισμό που προσεγγίζει το 200%.

Keywords
Τυχαία Θέματα