Κρίσιμες αναμετρήσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα για Ολυμπιακό, Αστέρα και ΠΑΟΚ

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τις τρεις ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Champions League και το Εuropa League, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστκής της φάσης των ομίλων των δύο διοργανώσεων θα αντιμετωπίσουν

την Άρσεναλ, την Μπορούσια Ντόρτμουν και την Σάλκε, αντίστοιχα.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στο Champions League θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου την Τρίτη (29/9, 21:45) θα αντιμετωπίσει στο «Emirates» την Άρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής και ιδιαίτερα μετά τη απρόσμενη νίκη της Ντινάμο Ζάγκρεμπ επί της Άρσεναλ, θέλουν να φύγουν από την Αγγλία τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας, την ίδια στιγμή που και για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αυτό το παιχνίδι είναι ματς «ζωής ή θανάτου», όσον αφορά την αναγκαιότητα της νίκης.

Άλλωστε κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι μετά ακολουθούν για τον Ολυμπιακό τα δύο παιχνίδια με την Ντινάμο, πρώτα στο Ζάγκρεμπ και μετά στο Καραϊσκάκη, όπου θα κριθούν τα πάντα κατ΄αρχήν για την διασφάλιση της 3ης θέσης στον όμιλο , η οποία οδηγεί στους «32» του Europa League και στη συνέχεια για την διεκδίκηση της πιθανότητας ο Ολυμπιακός να καταλάβει τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Στον άλλο αγώνα η Μπάγερν, το μεγάλο φαβορί του γκρουπ, θα υποδεχθεί τους Κροάτες της Ντιναμό και φυσιολογικά θα προσθέσει τρεις ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό της.

Σάλκε-Αστέρας Τρίπολης

Το δυσκολότερο ίσως παιχνίδι του στον 11ο όμιλο του Europa League θα δώσει ο Αστέρας Τρίπολης την Πέμπτη (1/10, 20:00) με αντίπαλο τη Σάλκε στο «Aufschalke Arena». Οι Αρκάδες έχουν ήδη έναν βαθμό στο ενεργητικό τους και στόχος τους είναι να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό στην έδρα της ισχυρής αντιπάλου τους, η οποία στην 1η αγωνιστική κέρδισε εύκολα με 3-0 τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Ότι θετικό αποκομίσει ο Αστέρας από αυτό το παιχνίδι θα είναι κέρδος, έστω και αν θα πρόκειται απλά για μια καλή εμφάνιση η οποία θα ανεβάσει την εμπιστοσύνη της ίδιας της ομάδας, πόσο μάλιστα αν αυτό συνοδευτεί και από αποτέλεσμα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σπάρτα Πράγας θα υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου ενδιαφέρει τον Αστέρα για τη συνέχεια των αγώνων του ομίλου.

ΠΑΟΚ-Μπορούσια Ντόρτμουντ

Δύο περίπου ώρες (22:05) αργότερα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού του Αστέρα, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα μια από τις κατά γενική ομολογία καλύτερες γερμανικές ομάδες, την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στόχος των παικτών του Ιγκόρ Τούντορ η νίκη που θα δώσει αέρα στον «δικέφαλο» για την πρόκριση, ωστόσο η αποστολή αυτή κάθε άλλο παρά εύκολη προμηνύεται,απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί με νίκη στην Τούμπα, έχοντας και τους τρεις βαθμούς του αγώνα της 1ης αγωνιστικής με την Κράσνονταρ, θα γίνουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης του γκρουπ.

Σύμμαχος του ΠΑΟΚ σε αυτή του την προσπάθεια αναμένεται να είναι ο κόσμος που θα κατακλύσει την Τούμπα για το μεγάλο αυτό παιχνίδι, την ώρα που στο Κράσνονταρ θα παίζουν η τοπική ομάδα με την Καμπάλα.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι Άρσεναλ – Ολυμπιακός το 2011 στο Λονδίνο:

Keywords
Τυχαία Θέματα