Κριμαία – έκρηξη στη γέφυρα: “Αυτό είναι μόνο η αρχή”

Σε βίντεο-ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η στιγμή της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας. Στο βίντεο, που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων ο Guardian και ο ανταποκριτής της WSJ στην Ουκρανία, δείχνει την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ πάνω της κινούνται οχήματα, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σε

μια πρώτη δήλωση μετά την έκρηξη στη γέφυρα, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, είπε ότι ήταν μόνο «η αρχή» και «οτιδήποτε παράνομο θα καταστραφεί» χωρίς ωστόσο να πει άμεσα πως η Ουκρανία αναλαμβάνει την ευθύνη. «Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει», ανέφερε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Επίσης, Ουκρανός αξιωματούχος, χωρίς να επιβεβαιώνει -αλλά ούτε να αρνείται- ότι οι δυνάμεις του Κιέβου βρίσκονται πίσω από την έκρηξη, είπε στους New York Times: «Ο Πούτιν πρέπει να είναι χαρούμενος. Δεν παίρνουν όλοι ένα τόσο ακριβό δώρο στα γενέθλιά τους.

Better footage of the explosion. https://t.co/iulzZ60vLS pic.twitter.com/0cvsxw4be2

— Rob Lee (@RALee85) October 8, 2022

“Putin should be happy. Not everyone gets such an expensive present on their birthday,” a senior Ukrainian military official told @nytimes, while neither denying nor confirming Ukrainian forces are behind the attack on the Crimean Bridge. https://t.co/hVhVNpb1VD https://t.co/a6LMmaxHlJ

— Christiaan Triebert (@trbrtc) October 8, 2022

Εντολή Πούτιν για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Οι ρωσικές αντιτρομοκρατικές αρχές ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι φορτηγό εξερράγη στο οδικό τμήμα της γέφυρας, προκαλώντας φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων ενός τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Γέφυρα της Κριμαίας: Η φωτιά οφείλεται σε έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού, λέει η Μόσχα

Η πυρκαγιά στη γέφυρα της Κριμαίας, στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφειλόταν στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, λέει η Μόσχα. Την ανακοίνωση έκανε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά. «Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κριμαία –, “Αυτό,krimaia –, “afto