Κόβεται και το επίδομα αναπηρίας σε συνταξιούχους του δημοσίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με καταγγελία που κάνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, πέραν όλων έχουν να αντιμετωπίσουν τα άτομα με αναπηρίες για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες καθημερινές ανάγκες επιβίωσής τους, έρχεται να προστεθεί και η κυβερνητική απόφαση κατάργησης του επιδόματος πρόνοιας για συνταξιούχους του δημοσίου με αναπηρικά προβλήματα.

Η βασική αιτιολογία αυτής της περικοπής είναι ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι λαμβάνουν επιπλέον και επίδομα ανικανότητας

που αφορά στο άρθρο 54 του Κώδικα Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Το επίδομα πρόνοιας που καταργείται διατηρείται μόνο για τους συνταξιούχους που πάσχουν από συγγενή αιμολυτική αναιμία ή συγγενή αιμορραγική διάθεση, αποκλείοντας όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες αναπηρίας.

Όπως καταγγέλλεται από την Ε.Σ.Α.μεΑ αυτή απόφαση της κυβέρνησης συνιστά αδικία και ζητούν η διατήρηση του προνοιακού επιδόματος για άτομα με αναπηρίες να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες. Ενώ γνωστοποιούν πως το επίδομα ανικανότητας που τους χορηγείται αποτελεί μέρος της κύριας σύνταξης , ενώ το προνοιακό επίδομα που καταργήθηκε, χορηγούνταν για να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες που απορρέουν εκ τους προβλήματος της αναπηρίας, καθώς όπως τονίζουν αυτές τις ανάγκες, αποδεδειγμένα δεν μπορεί να καλύψει το κράτος.

«Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν θα επιλυθεί από τους συνταξιούχους με αναπηρία», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι με αναπηρία.

Το άρθρο Κόβεται και το επίδομα αναπηρίας σε συνταξιούχους του δημοσίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
επιδομα ανικανοτητας αρθρο54
Τυχαία Θέματα