Κουβέλης: Να μπει τέλος στο «ολιγοπώλιο» του τραπεζικού συστήματος

«Οι τράπεζες οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πολιτών», είπε στη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η

συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του κ. Κουβέλη, τον οποίο συνόδευαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, η βουλευτής Μίνα Ξηροτύρη και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συμβούλευσε «οι τράπεζες να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες, αλλά και στη δική τους εξυγίανση, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης».

«Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στη χώρα μας το λεγόμενο ολιγοπώλιο του τραπεζικό συστήματος», ανέφερε επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος, τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει η ακώλυτη, η χωρίς μεγάλους περιορισμούς παρουσία και άλλων χρηματοπιστωτικών τραπεζικών φορέων στην αγορά, πέραν των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη».

Σχετικά με το ζήτημα των 11,4 δισ., ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως «η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει, σε κάθε περίπτωση, το “μαξιλάρι” που θα δώσει τη δυνατότητα να στηριχθούν επενδυτικές διαδικασίες, αλλά και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν γενικότερα και συνολικότερα την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα