Κουτσούμπας κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε ομιλία του στον Πειραιά έκανε λόγο «για καλλιέργεια αυταπατών» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Τη λογική του «μικρότερου κακού», είπε εξηγώντας: «να φύγουν αυτοί για να έρθουν οι επόμενοι κι ας μην κάνουν τίποτα, φτάνει να μην πάμε παρακάτω την πλήρωσε

πολλές φορές ο λαός, στο παρελθόν».

«Στους δήμους υλοποίησε και ανέχτηκε την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της ανταποδοτικότητας για τις κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί δηλαδή το μνημόνιο. Το ίδιο ακριβώς έκανε, μνημόνια εφάρμοσε σε βασικούς κλάδους όταν υπέγραφε μειώσεις μισθών, αποδοχών, προσαρμοζόταν στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας» είπε αναφερόμενος στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους.

Μάλιστα ακολούθως έκανε λόγο και για «χαριεντίσματα του κ. Τσίπρα με τον κ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ», ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα της βιομηχανικής παραγωγής του Πειραιά που συρρικνώθηκε, και ειδικά στα ναυπηγεία, είπε ότι οδηγούνται σε συρρίκνωση βάσει της «7ης Οδηγίας» της Ε.Ε. του 1992 που ενσωματώθηκε στο ελληνικό Δίκαιο από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των ελληνικών ναυπηγείων, καθώς και των ναυπηγείων άλλων κρατών της Ε.Ε. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά καθόλου για την Οδηγία αυτή, αλλά «μιλά μόνο για τις υπαρκτές ρεμούλες, βγάζοντας λάδι και την ΕΕ και τους μονοπωλιακούς ομίλους που ξεκοκάλισαν ζεστό κρατικό χρήμα πολλών δισ. αλλά και τους «πατριώτες» εφοπλιστές που ναυπηγούν τα πλοία τους εκτός Ελλάδας».

Αναφερόμενος στη «ναζιστική» Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για την αντιμετώπισή της. «Η ΧΑ, οι ναζιστές φασίστες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από το λαό από τον α΄ γύρο, όπου τολμήσουν και κατεβάσουν υποψήφιους. Γι΄αυτό ας πάψουν διάφοροι αβανταδόροι της να διακινούν σενάρια για τον β΄ γύρο. Η μάχη κρίνεται στον α΄ γύρο. Ούτε ένας ναζιστής εγκληματίας, τσιράκι του συστήματος να μην περάσει, να απομονωθούν εδώ και τώρα από όλους».

Για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε: «Τα ψίχουλα δεν χορταίνουν τον πεινασμένο. Πολύ περισσότερο που στο λαό υπάρχει μπόλικο πλεόνασμα σε ανεργία, σε φτώχεια και εξαθλίωση, ανασφάλεια και αυτό δεν χρειαζόμαστε τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να το επιβεβαιώσουμε, το ζούμε καθημερινά».

Keywords
Τυχαία Θέματα