Κόντρας συνέχεια για δήμο Αθηνών-Χρυσή Αυγή

«Στα μαχαίρια» βρίσκεται ο δήμαρχος Αθηναίων, κος Γιώργος Καμίνης με το κόμμα της ‘Χρυσής Αυγής(Χ.Α.)’ με φόντο τη διανομή τροφίμων, που πραγματοποίησε χθες(Τετάρτη) το κόμμα στην πλατεία Συντάγματος. Ο δήμος Αθηνών είχε αρνηθεί στο κόμμα την άδεια για την πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο η Χ.Α. πραγματοποίησε κανονικά τη διανομή.

Σε δηλώσεις του ο κος Καμίνης σχολίασε το ζήτημα λέγοντας: «Πού ήταν αυτοί οι κύριοι

στα θέματα της αλληλεγγύης; Έπρεπε να πάρουν τα χρήματα της επιχορήγησης για να μοιράσουν τρόφιμα στο Σύνταγμα;» τονίζοντας ότι αδυνατεί να κατανοήσει γιατί έγινε διαχωρισμός μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στη διανομή. «Είναι πιο σημαντική η ενέργεια να δίνουμε φαγητό σε όλους και να μη ζητάμε ταυτότητα από έναν άνθρωπο που πεινάει», συμπλήρωσε. Επιπροσθέτως ανέφερε ότι δεν έδωσε άδεια στο κόμμα να μοιράσει τρόφιμα στην πλατεία Συντάγματος και αντιπρότεινε ένα σημείο στο Γκάζι ή το μέρος, όπου λειτουργούσε το προεκλογικό περίπτερό τους, καθώς «η πρώτη πλατεία της χώρας δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους δράσεις».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του διευθυντή του γραφείου τύπου του δήμου, κου Γιώργου Σταματόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης. Τα συσσίτια στην κεντρική πλατεία της χώρας μεταφέρουν την εικόνα μιας πόλης σε απόλυτη κατάρρευση».

Από μεριά της η Χ.Α. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα κάτωθι: «Ο δήμαρχος των λαθρομεταναστών Καμίνης, κάτοπιν εντολής του πολιτικού του προϊστάμενου κ. Κουβέλη της συγκυβέρνησης του μνημονίου, εξέδωσε μία άθλια διαταγή απαγόρευσης της σημερινής διανομής τροφίμων της Χρυσής Αυγής. Η απάντησή μας δόθηκε μέσα απ' τα στόματα χιλιάδων Ελλήνων που παρέλαβαν σήμερα τόνους ελληνικών τροφίμων δωρεάν και ταυτόχρονα αποδοκίμασαν έντονα τη δημοτική αρχή. Ο συνήγορος του λαθρομετανάστη δεν έχει πρόβλημα όταν ξεφτιλίζεται η ιστορική πόλη των Αθηνών από παρελάσεις ξεβράκωτων και από το παρεμπόριο των λαθρομεταναστών. Ακόμη πιο θλιβερή ήταν η στάση του Α-50 (αρχηγού της αστυνομίας Παπαγιαννόπουλου) που ενοχλήθηκε από τα οχήματα με τα τρόφιμα, δεν ενοχλείται όμως από τα χιλιάδες κλεμμένα καροτσάκια των Πακιστανών. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να γράφει τις "απαγορεύσεις" των κάθε λογής καμίνηδων, εκεί που γράφει ο ελληνικός λαός ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα