Κόντρα με φόντο τις εκλογές στους ΟΤΑ

Νέα κόντρα προέκυψε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την ημερομηνία της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου (Ευρωεκλογές, εκλογές στους ΟΤΑ). Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το

ζήτημα με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως οι ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου, μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με τον πρώτο γύρο να διεξάγεται την προηγούμενη Κυριακή, 18 Μαΐου.

Η Κουμουνδούρου εκφράζει τις αντιρρήσεις της. Θεωρεί πως οι ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μαζί με τον πρώτο γύρο των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, καθώς ο νόμος για τον Καλλικράτη προβλέπει ότι οι ευρωβουλευτές εκλέγονται μαζί με τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Συνεπώς, επιμένει με τη σειρά της, αν οι ευρωεκλογές διεξαχθούν στις 25 Μαΐου, την ίδια ημέρα να στηθούν και οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όπου χρειαστεί δεύτερος γύρος, να πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, 1η Ιουνίου.

Η κυβέρνηση, δε δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς ούτε τη ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ συμφέρει η διεξαγωγή του Α΄ Γύρου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Η κόντρα θα κορυφωθεί τις επόμενες μέρες ενώ υπάρχουν πολλά σενάρια μια και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμα και να πάμε σε τριπλή εκλογική αναμέτρηση (σ.σ. βουλευτικές εκλογές).

Keywords
Τυχαία Θέματα