Κομπάνι: Αντεπίθεση Κούρδων, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος

Πολλούς δρόμους και κτίρια, που είχαν περιέλθει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο νότιο τμήμα της πόλης Κομπάνι, σε συνέχεια των σφοδρών συγκρούσεων από την 16η Σεπτεμβρίου, ανακατέλαβαν, σήμερα, Τρίτη οι Κούρδοι.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων των Κούρδων της Συρίας που ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους «κερδίζουν έδαφος από δρόμο σε δρόμο στο Κομπάνι και ότι αναμένεται να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης από τους τζιχαντιστές εντός ενός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος».

«Οι Μονάδες

Προστασίας του Λαού (YPG) ανακατέλαβαν δρόμους και κτίρια σε νότιες περιοχές του Κομπάνι έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το Ισλαμικό Κράτος που ξέσπασαν χθες (Δευτέρα) το βράδυ», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι YPG και οι ιρακινοί Πεσμεργκά βομβάρδισαν την Τρίτη θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε άλλα τμήματα του Κομπάνι.

Χθες το βράδυ ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διενήργησε εκ νέου αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο νοτιοανατολικό Κομπάνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα