Κλοπές: Ψάχνουν τους «αίλουρους» που μπαίνουν σε οικίες των βορείων προαστίων

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για Αστυνομία και πολίτες, στα βόρεια Προάστια, έχει εξελιχθεί δίδυμο «αίλουρων» διαρρηκτών, οι οποίοι με αναρριχήσεις εισβάλουν σε κατοικίες, αρπάζουν ρολόγια μεγάλης αξίας και εξαφανίζονται. Άξιο λόγου είναι ότι κάθε φορά, που αποφασίζουν να …εξορμήσουν, έχοντας, προφανώς από πριν, συγκεκριμένους στόχους-άγνωστο πως τους επιλέγουν- ποτέ δεν μένουν σε μία εισβολή. Πάντα, την ώρα που φθάνει η Αστυνομία στο ένα σπίτι για να ερευνήσει την καταγγελλόμενη κλοπή, κάπου πιο μακριά, το δίδυμο, έχει, ήδη, μπει σε άλλη οικία κι έχε κλέψει, όπως πάντα, πανάκριβα ρολόγια διεθνών

οίκων και κοσμήματα αξίας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τελευταία «εμφάνιση» του διδύμου των επώνυμων… ρολογιών, καταγράφηκε στη Νέα Ιωνία. Στην πρώτη ενέργειά τους, παραβίασαν μονοκατοικία και αφού ερεύνησαν ερεύνησαν όλους τους χώρους, βρήκαν και έκλεψαν ένα ρολόι TAG Heuer. Σε αυτή την εισβολή, χάθηκε και μία ευκαιρία για την Αστυνομία να τους εντοπίσει. Όταν έβγαιναν από το σπίτι μετά την εισβολή, σχεδόν… έπεσαν πάνω στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας, ο οποίος επέστρεφε. Τους καταδίωξε για λίγο, αλλά αυτοί χάθηκαν. Τηλεφώνησε αμέσως στην Αστυνομία και ανεβαίνοντας στο σπίτι του, διαπίστωσε ότι οι δράστες είχαν αρπάξει ένα ρολόι. Στους αστυνομικούς είπε ότι ήταν νεαρής ηλικίας και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τα ρούχα που φορούσαν. Και ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, καταγράφηκε άλλη διάρρηξη και πάλι σε μονοκατοικία.

Οι ένοικοι σε άλλο χώρο

Εδώ συνέβη και ένα απίστευτο. Οι ιδιοκτήτες σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονταν στο ισόγειο και οι δράστες, έκαναν πάρτι… στον 1ο όροφο! Κάποια στιγμή, όμως, άκουσαν ασυνήθιστους θορύβους από πατημασιές. Άνοιξαν την πόρτα και είδαν έναν νεαρό να τρέχει και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε συνεργός του. Ο ένας δράστης που είχε εισβάλει διαπίστωσε η ιδιοκτήτρια ότι είχε αρπάξει δύο γυναικεία ρολόγια, χρυσαφικά, ένα κινητό τηλέφωνο και φο μπιζού. Ο δράστης όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου και από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα μπήκε στο σπίτι. Για τη δράση του διδύμου, που κυνηγάει πανάκριβα ρολόγια, είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ το Alphafreepress, πριν από λίγες ημέρες.

Σε Χαλάνδρι-Μαρούσι

Και τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι καταγράφηκαν δύο διαρρήξεις οικιών στα σύνορα Χαλανδρίου-Αμαρουσίου, η μία πολύ κοντά στην άλλη και η «λεία» περιείχε πάλι ρολόγια και έγινε και αναρρίχηση! «Η πρώτη διάρρηξη», έγραφε το Alphafreepress, σημειώθηκε στο Χαλάνδρι. Οι διαρρήκτες- «αίλουροι», αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου. Με διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σαλονιού και τρύπωσαν στο εσωτερικό. Ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, όπου βρήκαν και αφαίρεσαν ένα ρολόι Rolex, αξίας 6.000 ευρώ και ένα τάμπλετ. Η ιδιοκτήτρια όταν επέστρεψε στο σπίτι της αντιλήφθηκε την κλοπή και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Και ενώ οι αστυνομικοί έφθασαν επί τόπου να ξεκινήσουν την έρευνα, σε λίγα μόλις λεπτά, δέχθηκαν τηλεφώνημα και από δεύτερο ένοικο διαμερίσματος, που διαπίστωνε διάρρηξη με την επιστροφή του στο σπίτι. Αυτή τη φορά από ιδιοκτήτρια διώροφης κατοικίας στο Μαρούσι. Το δεύτερο σπίτι βρίσκονταν μόλις δύο στενά από διαμέρισμα που έγινε η πρώτη διάρρηξη, καθώς το θρίλερ εξελισσόταν στα σύνορα Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Με τον ίδιο τρόπο οι δράστες, όπως προέκυψε, σκαρφάλωσαν το μπαλκόνι και από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, μπήκαν στο εσωτερικό. Έκαναν άνω – κάτω το σπίτι βρήκαν 2.200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ, τα άρπαξαν και εξαφανίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλοπές, Ψάχνουν,klopes, psachnoun