Κίνδυνος και πάλι να χαθεί το εξάμηνο στο ΕΜΠ

Επ’ αόριστον απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με τους φοιτητές να ζουν υπό το φόβο απώλειας του εξαμήνου για ακόμη μια φορά.

Πλέον τα χρονικά περιθώρια για το εξάμηνο έχουν στενέψει επικίνδυνα και, αν δεν ανοίξει άμεσα το ίδρυμα, τότε, όπως αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, δεν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθούν τα μαθήματα.

Σήμερα ο πρύτανης του ιδρύματος Σίμος Σιμόπουλος έχει καλέσει τους κοσμήτορες του ΕΜΠ

για να συζητήσουν όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και να αναζητήσουν τρόπους προκειμένου να σωθεί το εξάμηνο.

Ωστόσο, τα περιθώρια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών, είναι ασφυκτικά:

«Μέχρι σήμερα έχουν συμπληρωθεί εννέα (9) εβδομάδες μαθημάτων και υπολείπονται ακόμη τέσσερις (4) εβδομάδες για τη συμπλήρωση των 13 που προβλέπονται από τον νόμο για να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο. Η συμπλήρωση των υπολειπόμενων εβδομάδων πρακτικά και αριθμητικά δεν είναι δυνατή αν δεν επαναλειτουργήσει το ΕΜΠ και οι Σχολές άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου μέχρι την 1η Αυγούστου 2014, με δεδομένο ότι το εαρινό εξάμηνο δεν μπορεί να επεκταθεί στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος».

The post Κίνδυνος και πάλι να χαθεί το εξάμηνο στο ΕΜΠ appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα