Κι ο Λαπαβίτσας ιδρύει κόμμα: «Θα συνεργαζόμουν με Βαρουφάκη»

Με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα κίνηση στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς, ο Κώστας Λαπαβίτσας ανακοίνωσε ότι ιδρύει κόμμα.Στόχος αυτού του φορέα να πείσει τους Έλληνες πως η έξοδος της χώρας από την κρίση συνδυάζεται μόνο με έξοδο από το ευρώ.

Λαπαβίτσας για συμφωνία: «Μια αποτυχία»

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, «η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

είναι πλέον ευρέως καταγεγραμμένη ως αποτυχία από μεγάλα κομμάτια της ευρωπαϊκής αριστεράς. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κίνημα αναζήτησης μιας νέας πορείας και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν γίνει δύο μεγάλα συνέδρια για το επονομαζόμενο Σχέδιο Β στο Παρίσι και στη Μαδρίτη. Δυστυχώς και στα δύο αυτά συνέδρια, και κυρίως στην Ισπανία, φάνηκε και μια μεγάλη σύγχυση. Εμείς από την Ελλάδα σε συνεργασία με ένα ευρύτερο πλέγμα ανθρώπων και οργανώσεων στην Ευρώπη που δουλεύουμε το μόνο πραγματικό Σχέδιο Β εδώ και χρόνια έχουμε αρχίσει να συνδυάζουμε τις δυνάμεις μας».

«Θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες προτάσεις στα προβλήματα»

Και συνέχισε: «Η κίνησή μας θα βρεθεί στον ενδιάμεσο χώρο για την ώρα, στον πανεπιστημιακό, πνευματικό, επιστημονικό και στον πολιτικό αλλά δεν είναι πολιτική πρωτοβουλία μόνο, όπως και δεν είναι ακαδημαϊκή πρωτοβουλία. Οι προτάσεις μας θα είναι βασισμένες σε στοιχεία, ολιγόλογες και στοχευμένες ώστε να απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα της κοινωνίας για την διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής. Ταυτόχρονα θα οργανώσουμε και πολιτικές παρεμβάσεις που θα στηρίζονται σε αυτή την ανάλυση για να κάνουμε το μήνυμα αυτό κατανοητό και πολιτικά αποδεκτό από αυτούς που έχουν κυρίως χτυπηθεί από την υφιστάμενη πολιτική της Ευρώπης».

Στην ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα ή κινήσεις στην Ευρώπη ο κ. Λαπαβίτσας αποκάλυψε ότι ο κεντρικός ομιλητής στις 27 Απριλίου στην παρουσίαση της νέας πρότασης θα είναι ο Λα Φοντέν από το De Linke, ενώ θα υπάρχουν επίσης εκεί πολιτικά στελέχη από το κόμμα των Καταλανών, εκπρόσωποι από το σοσιαλιστικό κόμμα της Σλοβενίας, από Γαλλία και άλλες χώρες.

«Ναι, θα συνεργαζόμουν με τον Βαρουφάκη, αν και….»

Σε ερώτηση σχετικά με επικείμενη συνεργασία του νέου φορέα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κος Λαπαβίτσας τόνισε: «Δεν έχω καμία αντίρρηση να συνεργαστώ με τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά θα πρέπει να σταματήσει πρώτα να υποστηρίζει ότι μπορεί να εκδημοκρατίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Γιάνη τον ξέρω πολύ καλά εδώ και χρόνια, πριν γίνει πολιτικό πρόσωπο και εκτιμώ τις γνώσεις του και το έργο του ως οικονομολόγου».

Keywords
Τυχαία Θέματα