Κέρδισε σε Αριζόνα και Μίσιγκαν ο Μιτ Ρόμνεϊ

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ, κέρδισε τις δύο προκριματικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν την Τρίτη στην Αριζόνα και το Μίσιγκαν.

Στο Μίσιγκαν ο Ρόμνεϊ κατάφερε τελικά να επικρατήσει του κυριότερου αντιπάλου του, Ρικ Σαντόρουμ, σε μια μάχη, που πήγε ψήφο-ψήφο. Με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης προηγείται με 41% έναντι 38% του Σαντόρουμ.

Στην ομιλία του ο Μιτ Ρόμνεϊ,

ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του, χαρακτήρισε τη νίκη του στις δύο Πολιτείες ως «θρίαμβο» και επέκρινε για άλλη μια φορά την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ο Ρικ Σαντόρουμ ευχαρίστησε και αυτός τους υποστηρικτές του Τρίτη, παραδεχόμενος ότι πριν από ένα μήνα οι ψηφοφόροι του Μίσιγκαν δεν γνώριζαν καν ποιος είναι.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, ο Ρόμνι απέσπασε την ψήφο όσων διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση και όσων κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ ο Σαντόρουμ την ψήφο των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων, εκείνων που δήλωναν ότι οι θρησκευτικές απόψεις των υποψηφίων είναι σημαντικές και εκείνων, που είναι λιγότερο εύποροι και μορφωμένοι.

Με τις νίκες του αυτές ο Μιτ Ρόμνεϊ ισχυροποιείται στη μάχη να κερδίσει το χρίσμα. Η κατάσταση, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει την Τρίτη 6 Μαρτίου, γνωστή και ως «Σούπερ Τρίτη», οπότε διεξάγονται εκλογές σε δέκα Πολιτείες.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα