Κέντρα διαχωρισμού προσφύγων και μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Την ανάγκη δημιουργίας κέντρων διαλογής σε Ελλάδα και Ιταλία, στα οποία θα γίνεται διαχωρισμός των προσφύγων που προέρχονται από περιοχές όπου γίνεται πόλεμος, όπως για παράδειγμα Ιράκ, Συρία, Λιβύη και των παράτυπων οικονομικών μεταναστών, τόνισαν οι υπουργοί Εσωτερικών Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας.

Δεύτερο

θέμα που θέτουν οι τρεις υπουργοί, Τερέζα Μέι , Τόμας Ντε Μεζιέρ και Μπερνάρ Καζνέβ, είναι η άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το μεταναστευτικό και την διαχείρισή του, ενώ σε αυτό οι υπουργοί της Ε.Ε. θα έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν και τις λεπτομέρειες ενόψει της Συνόδου για το μεταναστευτικό στις 8 Οκτωβρίου.

Οι τρεις υπουργοί συναντήθηκαν στο Παρίσι, με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν στα τρένα και συζήτησαν το θέμα που έχει πολλαπλές διαστάσεις, όπως την ανθρωπιστική, την μεταναστευτική, την αλλοίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των κρατών της Ηπείρου, την πιθανότητα εισαγωγής τρομοκρατίας μέσω της μετανάστευσης από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις και την οικονομική πλευρά του θέματος.

Οι τρεις υπουργοί τονίζουν ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν, το αργότερο πριν από το τέλος του έτους, στην Ελλάδα και την Ιταλία κέντρα διαλογής ώστε εκεί να γίνεται η διάκριση μεταξύ των προσώπων που μπορεί να ζητήσουν τη χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα και των παράνομων οικονομικών μεταναστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα