Κατηγορίες κατά δύο συλληφθέντων για συμμετοχή στην επίθεση του Σαββάτου στη Δανία

Κατηγορίες σε δύο άτομα, για συνέργεια στις δύο φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν το Σάββατο στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε πως προσάπτει η αστυνομία της Δανίας. Τα άτομα αυτά συνελήφθησαν χθες μετά από έρευνες και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, ενέχονται στις επιθέσεις του Σαββάτου.

Όπως είναι γνωστό ένας ένοπλος εισέβαλε το απόγευμα του Σαββάτου σε καφέ της Κοπεγχάγης όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση με θέμα την ελευθερία του λόγου και ομιλητή τον Σουηδό καλλιτέχνη Λαρς Βιλκς, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές κατά της

ζωής του επειδή είχε φιλοτεχνήσει σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Κατά την επίθεση που είχε στόχο τον Βιλκς, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, σκοτώθηκε ένας 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομμικοί. Ακολούθως ο ίδιος δράστης επιτέθηκε σε συναγωγή σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας και τραυματίζοντας δύο ακόμα αστυνομικούς. Ο ένοπλος εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα από την αστυνομία και σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας ο ύποπτος, που η αστυνομία λέει ότι ήταν ο δράστης, ήταν 22 ετών, είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Δανία και το όνομά του είναι Ομαρ ελ-Χουσέιν. Ο νεαρός είχε αποφυλακισθεί, μετά την έκτιση ποινής για επίθεση, δύο εβδομάδες πριν από τις χθεσινές επιθέσεις που χαρακτηρίσθηκαν «τρομοκρατικές ενέργειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα