Καθαρισμός της χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος, στα πλαίσια των δράσεων για ελεύθερες παραλίες του ΠΑΡΑΛΙΕΣ SOS, 3ος εθελοντικός καθαρισμός της υιοθετημένης χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής και ο νεανικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής ‘’Ώρα για Δράση’’.

Ο

καθαρισμός ξεκίνησε από την παραλία που για πρώτη φορά καθαρίσθηκε από την Εναλλακτική Δράση στα πλαίσια της υιοθεσίας δημόσιων χώρων που αποφάσισε φέτος τo Let’s do it Greece. Μάλιστα με κοινή απόφαση των εθελοντών των δύο συλλογικοτήτων η παραλία “βαπτίσθηκε” επί τόπου και ονομάσθηκε Δράση2

Στη συνέχεια τα συγκεντρωμένα απορρίμματα μεταφέρθηκαν στους κεντρικούς κάδους του ΠΙΚΠΑ, ενώ ο καθαρισμός συνεχίσθηκε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Η εμπειρία ήταν θετική και για τις δύο συλλογικότητες και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές δράσεις και στα πλαίσια του ΠΑΡΑΛΙΕΣSOS ενάντια στο νόμο για τον αιγιαλό, αλλά και γενικότερα για την προστασία και ανάδειξη των ελληνικών ακτών με την παράλληλη ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της δράσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι δύο συλλογικότητες να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία για υιοθεσία και αυτοδιαχείριση της Β Πλαζ Βούλας, πρωτοβουλία η οποία βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης.

Το άρθρο Καθαρισμός της χερσονήσου του ΠΙΚΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα