«Καθάρισε» με Μίλαν

Με τρία γκολ φιλοδώρησε η Μπαρτσελόνα την Μίλαν στο «Καμπ Νου» (3-1), στη ρεβάνς του 0-0 του «Σαν Σίρο», παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους "4" του Champions League.

Με δύο πέναλτι του Μέσι (11’, 41’) το ένα τραβηγμένο, και ένα γκολ του Ινιέστα (53’), οι «μπλαουγκράνα» έστειλαν σπίτι της την Μίλαν, και περιμένουν πλέον τον νικητή του

ζευγαριού Τσέλσι-Μπενφίκα.

Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια πήραν την πρόκριση βάση της εικόνας και των δύο παιχνιδιών. Άσχετα αν χθες ο Ολλανδός ρέφερι ανακάλυψε πέναλτι, σε συνηθισμένη «μονομαχία» του Νέστα με τον Μπουσκέτς στην περιοχή των «ροσονέρι», αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με παράπονα στο τέλος του αγώνα.

Στο 33' η Μίλαν έδωσε άγρια ομορφιά στο ματς, ισοφαρίζοντας το γκολ του Μέσι με πλασέ του Νοτσερίνο (1-1), με τους «ροσονέρι» να κρατούν το σκορ της πρόκρισης μόλις για επτά λεπτά. Μέσι (41’) και Ινιέστα (53’) έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους για τους Καταλανούς, χαρίζοντας την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα της Βαρκελώνης. Εκτός από την πρόκριση η Μπαρτσελόνα «σπάει» και το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Μέσι έφτασε πλέον τα 56 γκολ στη σεζόν, ξεπερνώντας την επίδοση του Γκερντ Μίλερ που είχε βάλει 55 (1972-73).

Με το γκολ του Ινιέστα οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν τα 98 γκολ στο «Καμπ Νου» φέτος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της από την σεζόν 1959-60 όταν είχαν σημειώσει 97, ενώ ο Γκουαρντιόλα έγινε ο τέταρτος τεχνικός στην ιστορία που φτάνει σε τέσσερις συνεχόμενους ημιτελικούς στη διοργάνωση.

Οι άλλοι δύο είναι οι Βιθέντε Ντελ Μπόσκε με την Ρεάλ Μαδρίτης (2000-2003) και ο Ελένιο Ερέρα με την Ιντερ (1964-67).

Keywords
Τυχαία Θέματα