Καταθέτει σήμερα για τη Βεγγάζη η Χ.Κλίντον

Ενώπιον του Κονγκρέσου θα παρουσιαστεί σήμερα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να καταθέσει για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, κατά την οποία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και ο πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς.

Η Χίλαρι Κλίντον επρόκειτο αρχικά να καταθέσει στις 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο λόγω ασθένειας δεν ήταν σε θέση να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο.

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ουίλιαμ

Μπερνς και Τόμας Νιντς, αντικαθιστώντας την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κατέθεσαν στο Κογκρέσο και επικρίθηκαν από ρεπουμπλικανούς βουλευτές, ενώ παραδέχτηκαν ότι το υπουργείο τους «δεν είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη στο οποίο πραγματοποίησαν τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικά και όπλα πολέμου στις 11 Σεπτεμβρίου ένοπλοι ισλαμιστές προσκείμενοι στην Αλ Κάιντα.

Μετά τα γεγονότα αυτά, ο επικεφαλής του Γραφείου Ασφάλειας Διπλωματών, της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εγγυάται την ασφάλεια του πρώτου σε μέγεθος δικτύου διπλωματών παγκοσμίως, παραιτήθηκε και τρεις εκ των συναδέλφων του απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Η Κλίντον είχε δηλώσει στα μέσα Οκτωβρίου ότι αναλάμβανε την ευθύνη των συνεπειών της επίθεσης αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα