Μαρία Κίτρα: «Πηγή έμπνευσης οι άνθρωποι, οι μουσικές και οι μυρωδιές...»

«Μου άρεσε πάντα να γράφω, αρχικά στους τοίχους του σπιτιού μου, κατόπιν στους τοίχους του σχολείου, ώσπου κάποια μέρα με συμβούλεψαν να βάζω τις σκέψεις μου σ’ ένα τετράδιο! Από τότε δεν μπορώ να ησυχάσω και γράφω συνέχεια. Μυθιστορήματα, στίχους, παιδικά παραμύθια και πολλά, μα πολλά, θεατρικά έργα. Πηγή έμπνευσης αποτελούν πάντα οι άνθρωποι γύρω μου, οι μουσικές και οι μυρωδιές...», αναφέρει η Μαρία Κίτρα στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Αττική freepress».

Η Μαρία Κίτρα

έχει βραβευθεί έξι φορές σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διευθύνει ένα θεατρικό εργαστήρι στην Ηλιούπολη, την Κιβωτό της Τέχνης, με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές θεατρικές ομάδες. Έχει γράψει και σκηνοθετεί το θεατρικό «Ξέρω τι έκανες πέρυσι τον χειμώνα», το οποίο παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα Ρακοσυλλέκτες στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων από τις 22 Ιανουαρίου.

Πιστεύεις ότι το έργο «Ξέρω τι έκανες πέρυσι τον χειμώνα» θα πάει καλά;

«Η χαρτορίχτρα μου, το κέντρο ισχυρής ενόρασης που τηλεφωνώ εβδομαδιαίως και ένα όραμα που είδα πρόσφατα στον ύπνο μου με τον Στίβεν Σπίλμπερκ, μου δίνουν μια αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης ότι ναι, θα πάει πολύ καλά!».

Πώς εμπνεύστηκες το συγκεκριμένο έργο;

«Στις συναντήσεις με τους Ρακοσυλλέκτες για να κάνουμε παρεούλα σκεφτόμασταν μια μαύρη κωμωδία μυστηρίου κι αφού μελέτησα πολύ τα πρόσωπα και τους χαρακτήρες της ομάδας και σε συνδυασμό με ένα καλό μπουκάλι κρασί η έμπνευση ήρθε καθαρά απ’ τον τίτλο και μόνο... Λειτουργώ πολύ ανάποδα ως συγγραφέας : 1) τίτλος, 2) πρόσωπα, 3) ιστορία 4) τέλος έργου... το οποίο μαθαίνω την ώρα που το γράφω. Ποτέ πιο πριν».

Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που ολοκληρώνεις τη συγγραφή ενός θεατρικού έργου;

«Πιο αδύνατη... αν και τα ρούχα μου ακόμη με στενεύουν! Αστειεύομαι! Αισθάνομαι σαν να έχω βγάλει από μέσα μου ένα μεγάλο κομμάτι σκέψεων, ιδεών και φαντασίας. Απίστευτο συναίσθημα ικανοποίησης για την ολοκλήρωση, μια δόση ανασφάλειας αν τα έγραψα όπως ήθελα, αλλά και λαχτάρα για τις αντιδράσεις των αναγνωστών ...».

Η συνεργασία με τους Ρακοσυλλέκτες πώς ήταν;

«Στέλνοντας αρχικά κάποια απειλητικά μηνύματα στο mail τους, έχοντας στα χέρια μου κάποιες απόρρητες φωτογραφίες τους, αλλά και κάποιους εκφοβισμούς ότι θα τους κόβω λόγια απ’ τον ρόλο τους σε κάθε πιθανό τους λάθος, η συνεργασία πήγε απίστευτα καλά και δημιουργικά και σήμερα είμαστε όλοι πολύ καλοί φίλοι μεταξύ μας!!!».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Να μπορώ να σπουδαιολογώ και να απολαμβάνω στιγμές από το παρόν!».

Τα έργα σου είναι κυρίως κωμωδίες;

«Ακριβώς! Αρκετό δράμα περνάμε στη ζωή μας...».

Keywords
Αναζητήσεις
μαρια κιτρα βιογραφικο, θεατρικο αυγουστιατικο φεγγαρι της μαρια κιτρα
Τυχαία Θέματα