Επίσκεψη Δένδια στον αστυνομικό της ΕΚΑΜ-Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον Κούπα

Τον 26χρονο αστυνομικό της ΕΚΑΜ, που τραυματίστηκε κατά την ένοπλη συμπλοκή με τον Μαριάν Κόλα, έξω από το χωριό Βροσίνα Ιωαννίνων, και χειρουργήθηκε στο γόνατο, στο νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, επισκέφτηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Μαζί με τον κ. Δένδια ήταν και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του τραυματία προέβησαν σε δηλώσεις.

«Είναι σε εξαιρετική κατάσταση η υγεία του. Γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα ήθελα

να διατυπώσω τις προσωπικές βαθιές μου ευχαριστίες στους γιατρούς και στο προσωπικό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στην περίπτωση αυτή. Από εκεί και πέρα διατύπωσα προς τον τραυματία, αλλά και γενικά προς τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που μετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, τις θερμές ευχαριστίες της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και πρέπει να πω γενικά της ελληνικής κοινωνίας, για τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν για να προστατεύσουν αυτήν την κοινωνία από τον κίνδυνο που συνιστά η ανομία και η εγκληματικότητα», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του για το σωφρονιστικό σύστημα, απάντησε πως δεν άφησε καμία αιχμή και συμπλήρωσε ότι ανέφερε κάτι «γνωστό και διαπιστωμένο, ότι δηλαδή η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι αν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε. Είναι κάτι το οποίο λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό και είναι κάτι το οποίο η ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να την αντιμετωπίσει».

Όσον αφορά στον εντοπισμό των υπόλοιπων δραπετών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεσήμανε ότι «οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και για τους υπόλοιπους δραπέτες».

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε μετά τη συμπλοκή κρατώντας μόνον το καλάσνικοφ που είχε μαζί του και πετώντας ό, τι άλλο κουβαλούσε, όπως το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και ένα σάκο με τρόφιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κούπα κρύβεται σε χαράδρα και έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που τον έχουν περικυκλώσει. Φαίνεται να μην μπορεί να βγει από εκεί για να αναζητήσει καταφύγιο σε κάποιον άλλο χώρο ή σε πλησιέστερο χωριό, ώστε να προμηθευτεί και με τρόφιμα.

Παράλληλα έχουν στηθεί μπλόκα σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, καθώς εκτιμάται πως ο δραπέτης θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του. Ο πιο κοντινός από αυτούς είναι μέσα από τα χωριά Λίστα και Λιά Φιλιατών.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του Μαριάν Κόλα, το οποίο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Ο Κόλα είχε φροντίσει ωστόσο να βγάζει την μπαταρία και την κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα