Κατάσχεσαν 5.800 τόνους επικίνδυνων αποβλήτων ξυλείας που θα «έπεφταν» στην αγορά

Περίπου 5.800 τόνοι καμένων και βρεγμένων μοριοσανίδων και κόντρα πλακέ, που προορίζονταν ως καύσιμα για ξυλόσομπες και τζάκια κατάσχεσε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος, το πλοίο με τα απόβλητα ξυλείας, η καύση των οποίων προκαλεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και συνιστούν άμεσο κίνδυνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, είχε αφετηρία την Μαλαισία και προορισμό το Μαρόκο.

Έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε στα αμπάρια του, το πλοίο προσάραξε στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου και

εκφορτώθηκε. Το φορτίο παρελήφθη αρχικά, από εκπροσώπους εταιρείας διαχείρισης στερεών αποβλήτων προς καταστροφή, ως στερεό μη επικίνδυνο απόβλητο, στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκε και παραχωρήθηκε και τελικώς αποτέθηκε σε αγρόκτημα στην Γκορυτσά Ασπροπύργου Αττικής.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, η ΕΥΕΠ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προέβη στην επιχείρηση, η οποία οδήγησε στις συλλήψεις και στην κατάσχεση των αποβλήτων ξυλείας, καθώς επίσης και στην κατάσχεση ποσότητας περίπου 20 τόνων που παρέμεινε στο λιμάνι Λαυρίου, ενώ εκτιμάται ότι δύο τόνοι του επικίνδυνου φορτίου πωλήθηκαν στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα