Καταναλώστε πρωτεΐνες στο πρωινό, για να μην πεινάτε μετά!

Θέλετε να μειώσετε την όρεξή σας κατά τη διάρκεια της ημέρας; Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου Μισούρι, ένα «φουλ» σε πρωτεΐνες πρωινό αφενός αποτρέπει το τσιμπολόγημα μέχρι το μεσημεριανό, αφετέρου μειώνει την όρεξη μέχρι και το βράδυ! Σύμφωνα με τη μελέτη, το πρωτεϊνούχο πρωινό αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που κάνει τους ανθρώπους να μην καταφεύγουν σε μη υγιεινές τροφές.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα ηλικίας 18 - 20 ετών, τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη απέφευγε το πρωινό, η δεύτερη κατανάλωνε το πρωί έτοιμες τροφές με

μέτρια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο και η τρίτη τροφές με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών, όπως αυγά. Συνολικά, τα γεύματα και των τριών ομάδων περιείχαν 350 θερμίδες και ίση περιεκτικότητα σε ίνες, σάκχαρα, λιπαρά κτλ.

Από τη μελέτη προέκυψε ότι τα άτομα της τρίτης ομάδας είχαν μειωμένη όρεξη μέχρι το βράδυ σε σχέση με τα υπόλοιπα και απέφευγαν τα ανθυγιεινά σνακ.

Στην έκθεση, που δημοσιεύεται στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής, οι επιστήμονες επισημαίνουν σε όσους δεν μπορούν να εντάξουν το πρωινό γεύμα στη διατροφή τους ότι ο οργανισμός χρειάζεται μόλις τρεις μέρες για να συνηθίσει αυτήν την αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα