Κατάληψη του νοσοκομείου Σερρών από τους εργαζομένους

Σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Σερρών προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σερρών θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων για τη νυχτερινή απασχόληση και τις αργίες. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Έχουμε να πληρωθούμε για τα νυχτερινά και τις αργίες από το Μάρτιο. Το νοσοκομείο διαθέτει 400 κρεβάτια και 650 εργαζόμενους σε κυκλικό ωράριο. Η χρηματοδότηση που πήρε είναι μόνο 57.000 € το μήνα, ενώ χρειάζεται

87.000 για την εύρυθμη λειτουργία του. Αλλά νοσοκομεία, με πολύ λιγότερα κρεβάτια και πολύ λιγότερο προσωπικό, πήραν μεγαλύτερη χρηματοδότηση. Για την κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών δεν ευθύνεται το υπουργείο αλλά ο διοικητής, ο οποίος δεν ζήτησε συμπληρωματική χρηματοδότηση ως όφειλε», επεσήμανε σε δηλώσεις της η αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, κα Ιωάννα Κερέζη τονίζοντας ότι στη γενική συνέλευση ελήφθη η απόφαση να απαιτήσουν οι εργαζόμενοι την απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα