ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια έχουν αναδείξει ουκ ολίγα προβλήματα. Το matrix24.gr τα αναλύει και συγκρίνει τους (μέχρι τώρα) ερυθρόλευκους του Ζαρντίμ με αυτούς του Βαλβέρδε.

H ήττα από τη Νάπολι στο χθεσινό (19/8) φιλικό ήρθε να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως ο εφετινός Ολυμπιακός του

Ζαρντίμ έχει τρανταχτά προβλήματα και χρειάζεται ακόμη δουλειά. Εμείς θα αναλύσουμε τα βασικότερα εξ αυτών.

Αυτοματισμοί: Άξιο προβληματισμού αποτελεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός των μέχρι τώρα φιλικών δεν έχει δείξει κάτι καινούργιο ή έστω κάτι που να αξίζει αναφοράς. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έχει δώσει στην ομάδα κάτι που να αποτελεί χαρακτηριστικό του, ενώ η ομάδα βγάζει στο γήπεδο μία αδυναμία στους αυτοματισμούς, αυτούς τους οποίους είχε βάλει καλά στο πετσί της επί Βαλβέρδε.

Πίεση: Θυμάστε την πίεση του Ολυμπιακού επί Ερνέστο Βαλβέρδε; Ξεχάστε τη! Καμία πίεση, καμία αλληλοκάλυψη, ελάχιστη διάθεση από όλες τις γραμμές στο ανασταλτικό κομμάτι. Το περσινό «σήμα κατατεθέν» της ομάδας, φέτος έχει εξαφανιστεί. Σίγουρα λείπουν τα χαφ εκείνα που θα πιέσουν και θα βοηθήσουν στο ανασταλτικό κομμάτι (βλέπε Ορμπάιθ και Μακούν) εξ ου η επιθυμία του Πορτογάλου προπονητή για απόκτηση αμυντικού χαφ. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για μια ομάδα που σε λίγες μέρες ετοιμάζεται για την έναρξη του πρωταθλήματος και σε περίπου 20 μέρες παίζει Champions League.

Άμυνα: Η απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου και η απώλεια του Μέλμπεργκ είναι ιδιαίτερα αισθητή στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο πρόβλημα στην άμυνα και δη στο κέντρο αυτής. Ο Σιόβας μοιάζει ο αμυντικός του μέλλοντος, αλλά κάνει ακόμα λάθη λόγω απειρίας, ο Μανωλάς δεν έχει κερδίσει φανέλα βασικού και πλέον περιμένουν όλοι από τον Πάμπλο Κοντρέρας να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Στα παραπάνω προσθέστε και τις μέτριες εμφανίσεις του Χοσέ Χολέμπας που διογκώνουν το πρόβλημα.

Επίθεση: Η απώλεια του Κέβιν Μιραλάς θα κοστίσει και αυτό φάνηκε στα μέχρι τώρα φιλικά όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς αυτόν λόγω τραυματισμού. Ο Τζεμπούρ δεν είχε τη βοήθεια που θα ήθελε και σε συνδυασμό με την απουσία του Νταβίδ Φουστέρ, ο Ολυμπιακός δεν θύμισε σε τίποτα την περσινή περίοδο. Οαση αποτελεί ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος χαίρει της εκτίμησεις του Ζαρντίμ και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα