Καταιγίδα διαμαρτυριών για την εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα στην Σαουδική Αραβία

Θέμα και μάλιστα μεγάλο έγινε στη Σαουδική Αραβία, σε μία από τις πιο συντηρητικές χώρες του κόσμου, η απόφαση της πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα να κυκλοφορήσει χωρίς να καλύψει το πρόσωπό της, γεγονός που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα που μπορεί να διαπράξει μια γυναίκα.

Οι ξένες επισκέπτριες εξαιρούνται του νόμου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσβάλλουν τα «χρηστά ήθη» της χώρας και να προκαλούν έτσι με την εμφάνισή τους.

Αυτό ακριβώς έπραξε η Μισέλ Ομπάμα συνοδεύοντας τον σύζυγό της στο σύντομο πέρασμα από τη Σαουδική Αραβία την Τρίτη και το γεγονός έγινε πρώτο θέμα στα social media.

Τι και αν η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε με μαύρο παντελόνι και φαρδιά ζακέτα, προκειμένου να καλύψει κάθε σπιθαμή του σώματός της. Εκατοντάδες Σαουδάραβες έσπευσαν να την «καταδικάσουν» που δεν κάλυψε το πρόσωπό της.

Σύμφωνα με την Washington Post, τα hashtags #Μισέλ Ομπάμα Ασεμνη# και #Μισέλ Ομπάμα Χωρίς Μαντίλα# μετρούσαν την Τρίτη περισσότερα από 1.500 tweets. Κάποιοι φρόντισαν να επισημάνουν με νόημα ότι η πρώτη κυρία είχε φορέσει μαντίλα στην Ινδονησία, των ιδίων μουσουλμανικών φρονημάτων, κατά την επίσκεψή της το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα