Βουλή: Στις 13 Φλεβάρη η εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας

Στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της επόμενης Βουλής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνάντησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου

η οποία προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως νέα Πρόεδρος της Βουλής. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης την υποδέχθηκε με μία μεγάλη ανθοδέσμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

-Στις 5 Φεβρουαρίου ανοίγει η Βουλή, όπως ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα, για την ορκωμοσία των Βουλευτών.

-Στις 6 Φεβρουαρίου: Εκλογή του Προεδρείου της Βουλής. Θα διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις. Στην πρωινή θα εκλεγεί Πρόεδρος και στην απογευματινή τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Την ίδια μέρα εκδίδονται δύο ημερήσιες διατάξεις α) για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και β) για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ύστερα από τουλάχιστον 5 μέρες.

Στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου αναγιγνώσκονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διεξάγεται συζήτηση επ’ αυτών και τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

13 Φεβρουαρίου: Εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επισημαίνεται εξάλλου ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί σύνοδος κορυφής και θα είναι η πρώτη στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα