Κατά της διαγραφής χρέους τάσσεται ο Χαρδούβελης

«Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή στο Λονδίνο, στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως «η Ελλάδα συζητά με τους εταίρους της την έξοδο της από το πρόγραμμα των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ», ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης τρίτου πακέτου στήριξης το συνέδεσε

με το τελικό ύψος του χρηματοδοτικού κενού. Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει ένα τρίτο πακέτο στήριξης ο κ. Χαρδούβελης είπε πως «δεν είναι υπό συζήτηση».

Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «υπό συζήτηση βρίσκεται και η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα της τρόικας». «Όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές. Το πρόγραμμα της ΕΕ λήγει στο τέλος του έτους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει το 2016. Και οι δύο πλευρές νιώθουν άβολα. Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί να συνεχίσει μόνο του και η ΕΕ δεν θέλει να μείνει εκτός. Πρέπει να βρούμε μία λύση σε αυτό. Είναι υπό εξέταση αυτή η λύση, αλλά θα υπάρξει λύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν θα γίνουν εκλογές», προσθέτοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν επιζήμια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της ΕΚΤ για την επαναγορά καλυμμένων ομολογιών και τιτλοποιημένων δανείων (Asset Backed Securities) θα βοηθήσει την Ελλάδα και την ρευστότητα , κάτι που συμβαίνει και με το πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία ανέφερε πως εάν επικρατούσε το ναι και η Βρετανία διαχωριζόταν αυτό θα έδινε «πολύ κακό σήμα» στην υπόλοιπη ΕΕ.

Τέλος, αναφερόμενος στο 9ο Ετήσιο Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι ξένοι επενδυτές βλέπουν ότι υπάρχει δυναμική ανόδου μακροπρόθεσμα. «Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν μακροπρόθεσμα. Δεν έχουν ορίζοντα 3 ή 4 μηνών», είπε ο κ. Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα