Κατ’ εντολή ομαδικός βιασμός ως… αντίποινα στον αδερφό της

Έξι άνδρες συνελήφθησαν στο Πακιστάν μετά την καταγγελία γυναίκας ότι την βίασαν ομαδικά «για λόγους τιμής», κατ' εντολή των προεστών του χωριού της.

Ειδικότερα, το «δικαστήριο» του χωριού διέταξε τον ομαδικό βιασμό της 45χρονης χήρας για να τιμωρήσει τον αδελφό της, ο οποίος διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό με μια συγχωριανή του.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας ο βιασμός έγινε στις 24 Ιανουαρίου και η γυναίκα, μολονότι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τους δράστες στην αστυνομία. Η αστυνομία αναζητά άλλους τέσσερις άνδρες στην επαρχία Πουντζάμπ.

Οι δίκες σε αυτοσχέδια δικαστήρια προεστών σε χωριά είναι σύνηθες φαινόμενο σε πολλές περιοχές του Πακιστάν, καθώς οι κάτοικοι συχνά δεν εμπιστεύονται τα θεσμικά δικαστήρια. Μια άλλη Πακιστανή, η Μουχταράν Μάι, έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν αψήφησε τα ταμπού και αγωνίστηκε για να καταδικαστούν οι άνδρες που την βίασαν ομαδικά το 2002, κατ' εντολή ενός τέτοιου δικαστηρίου. Η Μ. Μάι έχει ιδρύσει ένα κέντρο αποκατάστασης για θύματα βιασμών στην περιοχή του Πουντζάμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα