Κασιδιάρης: Σήμερα κρίνεται εάν θα προφυλακιστεί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτριών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης, με την απόφαση να αναμένεται μέχρι αργά το μεσημέρι.

Ο Κασιδιάρης

έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν από τις 10 το πρωί και, όπως είπε, δεν ξέρει «τι θα γίνει μετά», προεξοφλώντας μια πιθανή κράτησή του.

Υποστήριξε επίσης πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα».

Εξάλλου, ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Το άρθρο Κασιδιάρης: Σήμερα κρίνεται εάν θα προφυλακιστεί εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα