Καρδιακά προβλήματα προκαλούν τα “ενεργειακά ποτά” σύμφωνα με έρευνα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με νέα γαλλική επιστημονική έρευνα τα λεγόμενα «ενεργειακά ποτά» μπορούν να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα, και αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ποσότητας καφεϊνης που περιέχουν.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιλού-Ντανιέλ Ντρισί του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και Ιατρικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση

στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, μελέτησαν στοιχεία της εποπτικής γαλλικής Αρχής (ANSES) για την ασφάλεια των τροφίμων και ποτών.

Οι γάλλοι ερευνητές επεσήμαναν ότι το 96% των ενεργειακών ποτών περιέχουν καφεϊνη. Ένα μέσο ποτό των 0,25 λίτρων μπορεί να περιέχει τόση καφεϊνη, όσο δύο καφέδες εσπρέσο. Επιπλέον, το 52% των ενεργειακών ποτών περιέχουν ταυρίνη, ενώ τα δύο τρίτα έχουν και βιταμίνες.

«Τα αποκαλούμενα ενεργειακά ποτά είναι δημοφιλή στα κλαμπ και στη διάρκεια της σωματικής άσκησης, με τους ανθρώπους να τα καταναλώνουν το ένα μετά το άλλο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα, όπως στηθάγχη, καρδιακή αρρυθμία, ακόμη και ξαφνικό θάνατο», ανέφερε ο γάλλος επιστήμων.

Το άρθρο Καρδιακά προβλήματα προκαλούν τα “ενεργειακά ποτά” σύμφωνα με έρευνα εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα