Καραμανλής- Σαμαράς συμφώνησαν να αμβλύνουν την κατάσταση στη ΝΔ

Σε μια σαφή προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι με τις δηλώσεις για αλλαγή ηγεσίας και επιτάχυνση των εσωκομματικών εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία, επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προσεχή Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, που κεντρικά στελέχη της ΝΔ

είναι έτοιμα να θέσουν θέμα ηγεσίας στην προσεχή Κ.Ο., ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την πρωτοβουλία και τηλεφώνησε -σύμφωνα με διαρροή της Συγγρού- στον κ. Καραμανλή.

Βασικό μενού της επικοινωνίας τους ήταν η εσωκομματική κατάσταση και συμφωνήθηκε πως πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ τόνισαν ιδιαίτερα την καθοριστική καμπή των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να παρέμβει ώστε να σταματήσει ο κύκλος των δηλώσεων αμφισβήτησης και κριτικής από σειρά στελεχών και βουλευτών που πηγαίνουν και συναντούν τον πρώην Πρωθυπουργό και χαρακτηρίζονται και ως «καραμανλικοί» δίνοντας μήνυμα πως αυτές οι παρεμβάσεις έχουν την έγκρισή του.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για να πέσουν οι τόνοι, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από την Μαριέττα Γιαννάκου, τη διοργανώτρια του δείπνου των «14» να μην τον επισκεφθεί μαζί με αντιπροσωπεία στελεχών, όπως ήταν αρχικά η απόφαση τους. Μπορείς να έρθεις μόνη σου να συζητήσουμε» φέρεται να της είπε ο κ. Καραμανλής στην κυρία Γιαννάκου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα