Καμία παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, έκανε σαφές ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε σχολίασε ότι δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, παρά τα δημοσιεύματα. Είχε προηγηθεί η διάψευση των προβλημάτων από την υπερφόρτωση των συστημάτων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Κανένα

πρόβλημα με το taxisnet ισχυρίζεται η ΓΓΠΣ

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διέψευσε την Τρίτη δημοσιεύματα για προβλήματα στη λειτουργία του taxisnet ανακοινώνοντας ότι:

«1. Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσο μάλλον «κατάρρευση» του συστήματος όπως εσφαλμένα μεταδίδουν κάποια Μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65 και 75.000 Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.00 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως.

2. Η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται μέχρι αύριο, παρά το ότι μέχρι και προχθές συνέχιζαν να φτάνουν από τις τράπεζες αρχεία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις στοιχείων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ο προκαθορισμένος μορφότυπος με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στις μεταφορτώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα