Κατάργηση της Τρόικας φαίνεται να ζήτησε Ευρωπαία Επίτροπος

Σε μια δήλωση, που αν όντως ισχύει, θα συζητηθεί προέβη η Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιβιάν Ρέντινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής «Stuttgarter Zeitung», λέγοντας πως η Τρόικα πρέπει να καταργηθεί.

«Η Τρόικα θα πρέπει να καταργηθεί», είπε η κα Ρέντινγκ, σύμφωνα με αντίγραφο των δηλώσεων της που πρόκειται να δημοσιευθούν την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα, ενώ συμπλήρωσε ότι «τα ευρωπαϊκά προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν στην

Ευρώπη χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ».

«(Η Τρόικα) ήταν αναγκαία σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν κάτι έπρεπε να δημιουργηθεί γρήγορα, αλλά τώρα η Ευρώπη έχει τα απαραίτητα μέσα και την εμπειρία να πραγματοποιήσει κατάλληλες αναλύσεις και να παρεμβαίνει σε οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Ρέντινγκ είπε ακόμη ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε καλύτερη θέση από το ΔΝΤ για να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, όπως απαιτεί η Συνθήκη της ΕΕ».

Τέλος, σχολίασε ότι «είναι παράλογο οι άνθρωποι σε χώρες, όπως η Βραζιλία και η Ινδία με χαμηλότερο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), ανά κάτοικο, από την Ελλάδα να πρέπει να πληρώσουν για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα