Καλαμάτα: Αμέλεια της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονία 35χρονου και του 2χρονου γιού του(;)

Η δικογραφία της Ασφάλειας Καλαμάτας επιρρίπτει ουσιαστικές ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. για αμέλεια και αδράνεια στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας του 35χρονου Αλβανού Filim Mesaja και του γιου του Oligert. Από επίσημα στοιχεία προκύπτουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. από καιρό είχε βάλει στο μάτι τους δράστες παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνομιλίες και τους ίδιους, ωστόσο δεν κατάφερε να ματαιώσει τη διπλή δολοφονία.

Εντύπωση προκαλεί τόσο η στάση όσο και οι κινήσεις των αστυνομικών στην υπόθεση καθώς από ότι φαίνεται

ήταν ενημερωμένοι μέσω των τηλεφωνικών συνομιλιών και για την ταυτότητα του υποψήφιου θύματος και του εκτελεστή (ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια) και του ηθικού αυτουργού. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι 24 μόλις ώρες πριν τη δολοφονία οι δράστες μίλησαν ανοιχτά για τη δολοφονία του Filim Mesaja όποιος κιόλας το γνώριζε.

Παράλληλα στη δικογραφία αναφέρεται ότι είχαν σταλεί στο γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δύο email τα οποία έγραφαν: «Ετοιμάζουν να σκοτώσουν κάποιον. Η γνωστή συμμορία της Καλαμάτας. Έχουν δώσει το συμβόλαιο σε κάποιον. Πρέπει να κινηθείτε τώρα. Ο Π. (αναφέρεται το όνομα ενός εκ των κατηγορουμένων) είναι ο εντολέας».

Επιπλέον 13 μέρες πριν τη δολοφονία επετράπη η άρση απόρρητου για το κινητού του εγκέφαλου της σπείρας και οι αστυνομικοί έγινα αυτήκοοι μάρτυρες των παρακάτω :«βρες δύο πιστόλια με σιγαστήρες, έρχομαι να σε πάρω, θα τους γ… όλους».

Στη συνέχεια ακούνε ολόκληρο σχεδόν το σχέδιο της δολοφονίας βασιζόμενο στο να καλέσουν οι δράστες το Filim ή «Φίλιππο» σπίτι τους. Την ίδια μέρα της δολοφονίας ο 49χρονος Β.Β καλεί σπίτι του όλα τα μέλη της συμμορίας και ακούγονται τα παρακάτω: «ψόφησε το προβατάκι;» «εξαφανίστε την ‘’γκλίτσα’’ (καραμπίνα)».

Στις 22 του περασμένου μήνα η Ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής συνέλαβε 8 άτομα που όχι μόνο ήταν υπεύθυνα για τη δολοφονία πατέρα και γιού αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών ενώ πολλοί καταστηματάρχες της Καλαμάτας είχαν πέσει θύματα εκβιασμού από τα εν λόγω άτομα. Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ο 49χρονος Β.Β.

Keywords
Τυχαία Θέματα