Και ζωγραφική στα μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Ηρακλείου

Στα μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης του δήμου Ηρακλείου προστέθηκε και αυτό της ζωγραφικής. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 17:00 – 18:30 παιδικό τμήμα και κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 19:00 – 21:00 τμήμα ενηλίκων. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αγιογραφία: κάθε Δευτέρα 6-8 μμ.
Αγιογραφία είναι η τέχνη της απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών, είναι η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Οι αγιογραφίες αντλούν τα θέματα τους από τη ζωή και κυρίως τα θαύματα των ανδρών και γυναικών που αγιοποιήθηκαν από την εκκλησία.

Κεραμική: κάθε Σάββατο

12-2 μμ.
Η κεραμική είναι η τέχνη κατασκευής κεραμικών. Από τις αρχαιότερες τέχνες που έχουν καταγραφεί με αρχαιολογικά ευρήματα και χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κάθε εποχής. Ο υγρός πηλός παίρνει την επιθυμητή μορφή απ' τα ανθρώπινα χέρια και ξηραίνεται ώστε να αποκτήσει στερεά μορφή. Αργότερα μπαίνει σε ειδικόφούρνο και "ψήνεται" ώστε να αυξηθεί ή μηχανική του αντοχή.
Λόγω της ευκολίας στην δημιουργία επιθυμητών σχημάτων όπως δοχεία και ειδώλια, αλλά και της αντοχής των κεραμικών στο χρόνο, η κεραμική είναι η τέχνη / τεχνολογία για την οποία υπάρχουν τα παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα.

Decoupage: κάθε Τετάρτη 10-12π.μ, κάθε Πέμπτη 10-12π.μ και κάθε Παρασκευή 2 τμήματα 6-8μ.μ.
Decoupage είναι η τέχνη της διακόσμησης ενός αντικειμένου κολλώντας κομμένα χαρτιά σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και στυλ (με ζωγραφικές πινελιές, χρυσό, πατίνες, βερνίκια crackle κ.λ.π).
Το όνομα decoupage, ξεκίνησε από τη Γαλλία από το ρήμα decouper, που σημαίνει «αποκόπτω» και ήταν πολύ δημοφιλές τον 17ο και 18ο αιώνα με απήχηση σε πολλά πρόσωπα της Ιστορίας και της Τέχνης όπως η Μαρία Αντουανέτα, η Madame de Pompadour, ο Λόρδος Βύρωνας, ο Beau Brummel και σε πιο σύγχρονους, όπως ο Matisse και ο Picasso.

Πλέξιμο - Felt: κάθε Δευτέρα 10-12 πμ. & κάθε Τρίτη 6-8 μμ.
Το Felt ή ο κετσές, όπως είναι η σωστότερη απόδοση της λέξης στα ελληνικά, είναι η δημιουργία υφάσματος από ίνες μαλλιού με συγκεκριμένη τεχνική, χωρίς όμως αυτό να είναι υφασμένο όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα υφάσματα.

Power Tex: κάθε Δευτέρα 6-8 μμ.
Tο Powertex είναι ένα φιλικό για το περιβάλλον σκληρυντικό με βάση το νερό. Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να σκληρύνετε όλα τα απορροφητικά υλικά όπως ύφασμα, χαρτί, χαρτόνι, δέρμα κ.λ.π. Συνδυάζεται τέλεια με όλα τα είδη πηλού που δεν χρειάζονται ψήσιμο, κεραμικά, άμμο, μπετόν και Stone Art. Ένα πολύπλευρο υλικό με άπειρες εφαρμογές και τεχνικές.

Κόσμημα: κάθε Τρίτη 6-8 μμ.& Πέμπτη 10-12 π.μ.
Δημιουργία διάφορων χειροποίητων κοσμημάτων (σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ, κλπ) με τη χρήση ποικίλων υλικών. Για όλα τα γούστα και τις ηλικίες!!!

Μωσαϊκό - Βοτσαλωτό: κάθε Τετάρτη 6-8 μμ.
Ψηφιδωτό ονομάζεται το σύνολο από πολύχρωμα πετραδάκια (ψηφίδες), τα οποία τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο και στερεώνονται με κάποιο συγκολλητικό υλικό σε κατάλληλα διαμορφωμένο υπόστρωμα δημιουργώντας περίτεχνα διακοσμημένες επιφάνειες. Η τέχνη του ψηφιδωτού προέκυψε από το στρώσιμο των δαπέδων με φυσικά βότσαλα.

One Stroke: κάθε Πέμπτη 6-8 μμ.
Η One Stroke είναι μια μοναδική τεχνική ζωγραφικής που αναπτύχθηκε από την Donna Dewberry. Είναι γρήγορο και εύκολο να μάθει κανείς να ζωγραφίζει γιατί η One Stroke επιτρέπει να συνδυάσεις χρώματα, σκιές και φαντασία σε ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ! Ιδανική τεχνική και για τα νύχια!

Πολυμερικός πηλός: κάθε Πέμπτη 6-8 μμ.
Ο πολυμερικός πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό για χειροτεχνίες. Πλάθεται εύκολα, υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων τα οποία αναμειγνύονται εύκολα και μπορείς να έχεις άπειρες χρωματικές αποχρώσεις. Μπορείς να φτιάξεις υπέροχα κοσμήματα που δεν σπάζουν αν πέσουν κάτω και είναι ένα από τα πιο φθηνά υλικά για χειροτεχνία.

Κεριά: κάθε Τετάρτη 6-8 μμ.
Δημιουργήστε δικά σας μοναδικά σχέδια σε κεριά μεγάλα, μικρά, στρογγυλά, τετράγωνα, στολισμένα με πρωτότυπα υπέροχα υλικά όπως φλοιό από ξύλα, κανέλλα, πορτοκάλια, αποξηραμένα φύλλα, δερματάκια και λινάτσες.

Δημιουργικές διακοσμητικές δημιουργίες: κάθε Τρίτη 6-8 μμ.
Δημιουργία χειροποίητων διακοσμητικών στοιχείων, με τη χρήση διαφόρων υλικών (ακόμα και υλικών που θα πετούσαμε) καθώς και ποικίλων διακοσμητικών εφαρμογών και μεθόδων.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον Πολιτιστικό πολυχώρο “Picadilly”,Κουντουριώτου 22
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 2000257

Keywords
Τυχαία Θέματα