Ολοένα και περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο στο πάγκρεας

«Καμπανάκι» χτυπά στη Γηραιά Ήπειρο για τους θανάτους από τον καρκίνο στο πάγκρεας, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ενθαρρυντικό πάντως είναι ότι άλλες μορφές καρκίνου, εκτός από αυτόν του πνεύμονα στις γυναίκες, εμφανίζουν μειωμένη θνησιμότητα, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ των φύλων και των χωρών.

Ερευνητές από την Ιταλία και την Ελβετία, με επικεφαλής τον καθηγητή Κάρλο Λα Βέκια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, υπολογίζουν ότι τη φετινή χρονιά 41.300 άνδρες και 41.000 γυναίκες θα πεθάνουν από καρκίνο του παγκρέατος στην Ευρώπη. «Τα

αυξημένα ποσοστά θανάτου συνιστούν πηγή ανησυχίας, επειδή γι’ αυτό τον καρκίνο η πρόβλεψη είναι δυσοίωνη, με λιγότερο από 5% των καρκινοπαθών να επιβιώνουν πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση», αναφέρουν.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι «καθώς τόσο λίγοι ασθενείς επιβιώνουν, η αύξηση στους θανάτους σχετίζεται στενά με την αύξηση των σχετικών περιστατικών» και συμπληρώνουν ότι «αυτό καθιστά τον καρκίνο στο πάγκρεας προτεραιότητα για την αναζήτηση καλύτερων τρόπων πρόληψης, ελέγχου και θεραπείας».

Διαβάστε περισσότερα στο greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα