…και στο βάθος εκλογές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ανακίνηση θέματος διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», μαζί με το ταξίδι-αστραπή στον ατμοηλεκτρικό σταθμό στο Αμύνταιο ήταν μόνο η αρχή στον πολιτικό ανένδοτο, που έχει κηρύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο Αλέξης Τσίπρας

πολιτεύεται πλέον εμφανώς με ορίζοντα το φθινόπωρο, καθώς εκτιμά ότι η Κυβέρνηση είτε δεν θα αντέξει υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης, είτε θα ανοίξει αρχές Οκτωβρίου την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οπότε θα είναι μονόδρομος και στις δυο περιπτώσεις οι εθνικές κάλπες.Υπό αυτό το πρίσμα, οι επαφές του με τους αρχηγούς της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το δημοψήφισμα αναπόφευκτα προσλαμβάνουν χαρακτήρα… πρόβας συμμαχιών ενόψει της Προεδρικής εκλογής. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την πρόθεση «κάρφωσαν» οι κυβερνητικοί εταίροι, προκειμένου να «κάψουν» το «ναι» ανεξάρτητων βουλευτών κυρίως.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη η συμπαράταξη Καμμένου στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για το δημοψήφισμα. Εξάλλου, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλές φορές συνεργαστεί κοινοβουλευτικά. Η θετική ανταπόκριση του Φώτη Κουβέλη όμως «έλιωσε» τους πολιτικούς πάγους. Ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας: «Άλλο η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλο η διάσπαση των υποδομών της εταιρείας. Το δημοψήφισμα είναι διαδικασία λαϊκής βούλησης. Να συναντηθούν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι μας για τα θέματα διαδικασίας». Τυπικά η απάντηση της ΔΗΜΑΡ θα δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι θα εγκαινιάσει στην πράξη το πολιτικό «λοξοκοίτασμα» προς την Κουμουνδούρου, που έχει προκαλέσει την αντίδραση της εσωκομματικής μειοψηφίας, που δεν αποκλείει ακόμα και να αποχωρήσει από το κόμμα.

Κάνοντας πολιτικό ταμείο, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι οι εν λόγω πολιτικές πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα τον εμφανίζουν ιδιαίτερα προωθημένο πολιτικά και δίνουν πόντους στο προφίλ του. Ωστόσο κάποιοι χτυπούν καμπανάκι να μην είναι πρόδηλος ο εναγκαλισμός με συνδικαλιστές για να μην δίνεται πάτημα στην Κυβέρνηση.

Το άρθρο …και στο βάθος εκλογές εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα